Kulturpersonalets fagforening

Fagforeningas forside arkiv

Tariffoppgjøret: Enighet med Spekter om A-delen

LO Stat og Spekter er enige om det sentrale oppgjøret, som ga 1463 kroner. Nå starter de lokale forhandlingene. Generelt har disse forhandlingene har frist 26. april.

Enighet i oppgjøret LO/NHO

- Dette er et ansvarlig og rettferdig resultat, som tar hensyn til arbeidsplassene og bedriftene, som sikrer kjøpekraften og gir lavlønte et ekstra løft, sier LO-leder Roar Flåthen.

Streikefare i Unibuss og Blindeforbundet

Meklingen nærmer seg slutten for LO/NHO-området og LO har varslet plassoppsigelse for 15 500 medlemmer hvor av 87 medlemmer i Fagforbundet Oslo fra midnatt natt til mandag 8. april.

Salget av Oslo: Byrådet selger Oslo kino til Egmont

Byrådet har effektuert vedtaket om å selge Oslo Kino. Dermed er nok en virksomhet privatisert av det borgerlige byrådet.

Ammerudlunden sykehjem kommersiell igjen

2. april ble Nå blir driften av Ammerudlunden sykehjem overført fra kommunen til Unicare Omsorg AS.

Kurs: Stell og vedlikehold, verneutstyr og arbeidsteknikk ved bruk av motorsag

Seksjon samferdsel og teknisk inviterer medlemmer i Fagforbundet som bruker motorsag sporadisk i jobben, eller de som ønsker å hogge egen ved på en sikker måte.

Kommersielle sykehjem er dårligere

Siste bruker- og pårørendeundersøkelse ved Oslos sykehjem viser at de kommersielt drevne sykehjemmene kommer langt ned på listen.

Private familiebarnehager er god butikk

Prosjektleder i Fagforbundet Oslo, Randi Færevik er sterkt kritisk til at private eiere tar ut millionoverskudd og spanderer ferie på ledelsen, samtidig som driftskostnader kuttes. Dette vil bli et økende problem i Oslo med byrådets barnehagepolitikk.

LO har brutt meklingen - Varsler konflikt i LO/NHO-området

Bruddet i meklingen innebærer at oppgjøret i LO/NHO-området går inn i tvungen mekling. Dersom meklingen ikke fører fram, kan det bli konflikt skriver LO i en pressemelding.

Privatisering av sykehjem i Oslo - Full fart

Unicare og Aleris har fått kontraktene på drift av Manglerudhjemmet og Uranienborghjemmet i Oslo. Overtakelse skjer 3. juni.