Kulturpersonalets fagforening

Fagforeningas forside arkiv

Nytt nr. 35 - 2006: T-banekaoset løser seg

De ansatte i Sporveien har protestert heftig mot de byråkratiske omorganiseringen i Sporveien. Nå får de støtte fra AP, SV og Venstre og det ser ut som saken kan løse seg.

Petter Myhre må stanse aksjonene mot Sporveien

- Petter Myhre og Frp må ta seg sammen og rydde opp i kaoset på t-banen, sier Mari Sanden, leder av Fagforbundet Oslo. - T-banevognene er stappfulle, og folk blir stående igjen på stasjonenene. Dette er en uholdbar situasjon, fortsetter Sanden.

Byråd Myhre ber om unnskyldning

Peter Myhre beklager at han har sagt noe som kan oppfattes som mistillit til de ansatte i Sporveien. - Det holder ikke bare med en unnskyldning. Her må det tiltak til, sier Rune Aasen i Sporveiens Arbeiderforening til Østlandssendingen.

Nytt nr. 34 - 2006: Valla og Myhre

Noen har begynt å snakke om at Gerd-Liv Valla skal få fire år til i LO, sporveisarbeiderne frykter at FRP-Myhre skal få fire år som byrådsleder i Oslo. Og det ryddes i renovasjonsetaten.

Aksjoner i Sporveiene?

De ansatte er opprørt over samferdselsbyråden som nok en gang viser mistillit til de som jobber i Oslo Sporveier. Nå kan det gå mot aksjoner, varsler Sporveiens Arbeiderforening.

Nye kurs fra Helse og Sosial

Seksjon Helse og Sosial presenterer tre nye temadager som ikke har stått i kurskatalogen.

Pensjonistutvalget holder konferanse

Høstkonferansen blir på Quality Hotel Grand Kongsberg 16. - 17. november 2006. Mer informasjon om innhold og påmelding vil komme ut til fagforeningene, men pensjonisttillitsvalgte kan allerede nå holde av datoene.

Lærlingene ofres igjen

Halvparten av elevene på videregående skoler i Oslo får ikke lærlingeplass. Etter at lærlingetaten ble lagt ned i 2004 har lærlingsituasjonen blitt betydelig verre i Oslo, skriver Frode Jenssen i Fagforbundet Oslos ungdomsutvalg.

Tariff2006: Fortsatt uavklart i NAVO

Forhandlingene innenfor NAVO/helse er fortsatt et stykke unna et endelig resultat. Det betyr at det kan bli streik på en rekke av landets sykehus senere i år.

Tariff2006: Enighet i HSH/HUK-området

I dag tidlig sluttet partene seg til riksmeklings-mannens skisse til løsning. Det betyr at det ikke blir streik i området. I denne pressemeldingen kan du lese mer om resultatet.