Full seier til Fagforbundet i Arbeidsretten, streiken fortsetter! - Fagforbundet

Full seier til Fagforbundet i Arbeidsretten, streiken fortsetter!

150427571_2792364257685698_6910421319024883757_n.jpg

NHO forsøkte å stanse streiken for lik lønn for likt arbeid, men gikk på et skikkelig nederlag. - Dette var en gledelig nyhet. Streiken og kampen fortsetter, sier Anna Elisabeth Uran.

Streiken i NHO-området 481 hvor Fagforbundet kjemper for lik lønn for likt arbeid i private helse- og omsorgstilbud har foregått i noen uker. Streiken i NHO-området 453 ble nylig avsluttet etter tvungen lønnsnemd, en avgjørelse Fagforbundet var sterkt uenig i. Mandag forsøkte NHO å få Arbeidsretten til å la samme avgjørelse gjelde for ansatte i helseinstitusjoner i NHO-området 481, men det ble et sviende nederlag. 

Fagforbundet vant saken og dommen er enstemmig. 2. nestleder i Fagforbundet Oslo, Anna Elisabeth Uran, jublet på telefonen når hun fikk høre om dommen. 

- Hurra. Dette var en god nyhet i en vanskelig tid for mange. At det var enstemmig understreker at Fagforbundet hadde rett hele tiden. 

- Først ønsker jeg å gi ros til de streikende som har stått på i ukesvis. Dette er også en prinsipiell viktig seier for Fagforbundet og viser at NHO ikke får lov til å komme seg unna enda en konflikt med å dra oss til Arbeidsretten. Når det er sagt har jeg vært trygg på seier med folka vi har på laget, sier Uran. 

En seier for streikeretten

Leder av Fagforbundet Pleie og Omsorg Oslo understreker viktigheten av at våre medlemmer får benyttet seg av streikeretten.

- Vi er glad for en rettferdig dom i Arbeidsretten og at våre medlemmer fortsatt får benytte seg av streikeretten! Den lave lønna i skattefinansierte pleie- og omsorgsvirksomheter er en skam for Norge, sier Siri Follerås.  

- Vi kjemper for retten til lik lønn for likt arbeid og minstelønnssatser det går an å leve av, sier Follerås.

Siri Follerås

Fanemarkering utenover kontorene til NHO

I går var det fanemarkering utenfor kontorene til NHO på Majorstua. Det var mange faner, men få personer på grunn av restriksjonene. Vi kjemper for lik lønn for likt arbeid. Kampen fortsetter med et forsterket fokus etter dommen i Arbeidsretten.

Bilder fra markeringen:

Godt synlig faner utenfor kontorene til NHO.
Godt synlig faner utenfor kontorene til NHO.
Stortingsrepresentant Kari Elisabeth Kaski (SV) holdt appell
Stortingsrepresentant Kari Elisabeth Kaski (SV) holdt appell
Nestleder i Fagforbundet Pleie og Omsorg Oslo, Fredrik Olstad holdt appell.
Nestleder i Fagforbundet Pleie og Omsorg Oslo, Fredrik Olstad holdt appell.
150255312_2792364384352352_2873801377776339025_n.jpg