En hån mot ansatte - Fagforbundet

En hån mot ansatte

Rune Aasen
Leder i oslo Sporveiers Arbeiderforening

Leder i Oslo Sporveiers Arbeiderforening, Rune Aasen tar ett oppgjør med de borgerlige bystyrepartiene i ett innlegg i Aften

Aasens innlegg i Aften

Oslo budsjettet . Mange hundre møtte frem i Borggården 5. desember i protest mot privatisering og salg av barnehager, og store kutt i bydelene.

Foreldreaksjonen overlevert 7500 underskrifter til skolebyråd Torger Ødegaard (H) - de er bekymret for sine barn! Det blir nedskjæringer på bemanningen, dårlige lønns- og arbeidsvilkår for ansatte når tjenester blir privatisert. Alle appellene som ble holdt uttrykte bekymring. Nok er nok!

Ekspartileder Carl I. Hagen (Frp) var også svært fornøyd at budsjettforliket inneholdt salg av kommunes busselskap Unibuss. At han ødelegger julen for ca. 1800 ansatte i Unibuss, bekymrer ham ikke. Ekspartileder Hagen burde skjønne bedre enn andre hvordan det føles å bli urettmessig behandlet.

Jeg tok meg tid til å høre på deler av debatten i bystyresalen etter demonstrasjonen. Det var en merkelig opplevelse. Debatten bar ikke preg av den bekymringen foreldre og ansatte uttrykte, det preller av budsjettkameratene, de sogar lo da noen fra opposisjonen uttrykte bekymring for utviklingen fra bystyret talerstol.

Dagens byråd i Oslo er blåere enn noen gang, med Frp (Hagen) i opposisjon, blir det bare verre og verre. Jeg blir sint på vegne av alle ansatte i offentlig sektor, som daglig gjør en kjempejobb. Det er en arroganse og hån mot arbeidsfolk jeg ikke trodde var mulig.

Jeg har vært tillitsvalgt i Fagforbundet (Sporveien) i mange år, og burde ikke vært overrasket, men dette tok kaken.