Reis klimavennlig til jobben - Fagforbundet

Reis klimavennlig til jobben

selfie.jpg
(Foto: Privat)

Tillitsvalgt i Kulturklubben, Jørgen Holmen, reiser klimavennlig til jobben. Oslo kommune legger forholdene til rette for sine ansatte, men du må huske å søke, sier Holmen.

Ønsker du bedre tilrettelegging for klimavennlig jobbreiseordning på din arbeidsplassen? Skriv en enkel søknad og send den fortest mulig. Det er kun ansatte i Oslo kommune som har tilgang til søknaden og det gjøres på intranettet til Oslo kommune. 

I kulturetaten går kultur og klima hånd i hånd. Jørgen Holmen er tillitsvalgt og har akkurat fått øyne opp for denne flotte ordningen.

- Jeg er en ivrig bruker av sykkel og gikk nylig til anskaffelse av elsykkel. Jeg liker å skru sykkel og har to elektriske sykler hvor en er oppgradert fra bunnen av med såkalt el-kit, og den andre måtte jeg oppgradere batteriet og motorkontrolleren etter litt arbeid med loddebolten, sier Jørgen Holmen.

- At arbeidsgiver legger til rette for bruk av elsykler og sikker parkering og oppbevaring er jeg veldig fornøyd med, pluss automatisk døråpner til sykkelparkering gjør det hele veldig lettvint. Jeg håper flere virksomheter søker om tiltak til klimavennlig jobbreiser, sier Holmen.

Flere søknader på gang hos Kulturetaten

Kulturetaten har konsentrert seg med om sykler i førsteomgang. Etaten har fått tre elsykler i forskjellige størrelser og en varesykkel for de som trenger den i arbeidshverdagen. Neste tiltak som det skal det søkes om er utvidelse av sykkelrommet, ladestasjoner for elsykler, sykkelstativ, mekkekrok og tørkeskap.

Mange tiltak å søke på

Oslo kommune som arbeidsgiver ønsker å legge enda bedre til rette for klimavennlig jobbreiser til din arbeidsplass. Ta derfor gjerne initiativ til at din arbeidsplass søker om midler til gjennomføring av tiltak. Den aktiv reisen til jobben er gunstig både for arbeidsgiver og arbeidstaker. For at flere skal velge å gå eller sykle til jobben må det tilrettelegges bedre på arbeidsplassen.

Søk på klimavennlig jobbreiseordning, og få støtte til en rekke ulike tiltak som:

  • Dusjer
  • Tørkeskap
  • Sykkelmekkestasjon
  • Vaskekar
  • Garderobe
  • Lading for el-sykkel
  • Bedre sykkelparkering

Dette er kun eksempler. Dere definerer selv tiltakene på arbeidsplassen.

Virksomheter kan søke og informasjon ligger på intranettet til Oslo kommune.

Har du spørsmål om ordningen, innspill eller gode ideer send en e-post til postmottak@kli.oslo.kommune.no