Viktigere hvem du jobber med enn hva du jobber med - Fagforbundet

Viktigere hvem du jobber med enn hva du jobber med

resized_20200416_1242101.jpg

Joar ble vervet på Bodø postkontor for 20 år siden og for seks måneder siden ble han plasstillitsvalgt ved Skullerud distribusjon. Postbudet er aller mest glad i kollegene sine.

Joar Svendsen er postbudet som startet i nord, men som nå jobber i sør. Han er postbud og starter arbeidsdagen på Skullerud distribusjon i ukedagene fra kl. 07.30. Posten er ferdig sortert før han ankommer og deretter starter ruten uansett vær og vind. Arbeidsmengden er stort sett den samme under krisen som før, men det er flere pakker og mindre reklame.

Hvordan er hverdagen på jobb i denne krisen?

- Det er ikke så stor forskjell, men vi har andre rutiner i arbeidsdagen. Vi følger alle reglene fra helsemyndighetene. Noe som er annerledes er alle regnbuetegningene og de samlende ordene som barna har laget. Det virker som folk tar vare på hverandre og at dugnaden er bra, sier Joar Svendsen.  

Hva tenker du om at Postkom har gått inn i Fagforbundet?

- Jeg er positivt til det. Jeg stoler på ledelsen og at det er riktig beslutning. Jeg har vært medlem i over 20 år og synes det er viktig med solidaritet og at vi er sterkere sammen. Vi må ta vare på hverandre og det er en del av det å være organisert

Du er plasstillitsvalgt. Hva går det ut på?

- Jeg ble spurt om jeg hadde lyst til det og takket ja. Det er viktig å bidra. Vi har en god dialog med ledelsen og trekker i samme retning. Jeg støtter de som trenger det og ser begge sider av saken. Det har ikke vært så mange utfordringer foreløpig, men det kommer nok.

Hvordan er arbeidskollegaene?

- Det er det viktigste som en arbeidsplass har. Det viktigste er å ha det fint på jobb. Det er viktigere hvem du jobber med og ikke hva du jobber med. Miljøet på Skullerud er veldig bra og det skal ledelsen ha en del av æren for.

Hva er det beste med jobben?

- Det beste med jobben er at jeg får beveget meg nesten hele dagen. Det er deilig å være ute hver eneste dag. Det er også en fin utvikling at vi nå kjører elektrisk, sier Svendsen.