Våre fagligpolitiske kandidater: Stig Berntsen - Fagforbundet

Våre fagligpolitiske kandidater: Stig Berntsen

stig.jpg

Stig Berntsen stiller som bystyrekandidat for partiet Rødt. Hva er hjertesaken? Hvem er de politiske heltene? Hvorfor vil han bli politiker? Bli litt bedre kjent med en av våre fagligpolitiske kandidater.

Fortell litt om deg selv?

Jeg er 44 år gammel, opprinnelig fra Porsgrunn, men har bodd i Oslo siden 1996. Bor aleine i en to-roms leilighet på Vålerenga. Jeg er ansatt som hjelpepleier på Kommunal Akutt døgnenhet på Aker. For tida er jeg frikjøpt som hovedtillitsvalgt i Helseetaten og som faglig sekretær i Fagforbundet Helse, sosial og velferd. Mesteparten av tida mi går med til fagforeningsarbeid, så jeg kan ikke skryte på meg noe spennende privatliv.

Hvorfor har du lyst til å bli politiker?

Jeg kommer aldri til å bli noen politiker i tradisjonell forstand, men politikk er alt for viktig til å overlates til en gjeng yrkespolitikere som lever fjernt fra vanlige folks liv . Jeg håper å kunne ta med erfaringene fra pasienter, renholdere og helsepersonell inn i bystyresalen. Det trengs!

Hva er din hjertesak?

Å gi vanlige folk økt makt over eget liv på bekostning av pengemakta.

Hvorfor skal vi ta tilbake tjenestene?

Fordi skattebetalernes penger skal brukes til å gi befolkninga gode velferdstjenester, og de ansatte anstendige arbeidsvilkår. Det må bli slutt på at kommunens penger går til å berike spekulanter som ser på velferdstjenester som et hvilket som helst investeringsobjekt. Dette innebærer ikke et forsvar for hvordan Oslo kommune drives i dag, men den beste forutsetninga for gode tjenester er å drive i egenregi, uten noe snyltende mellomledd.

Hva er det ikke så mange vet om deg?

Det meste håper jeg.

Hva er det beste med Oslo?

Alle de bra folka og øyene.  Også Teddys da!

Hvorfor er det viktige med fagpolitiske kandidater?

Fordi dagens politikere ikke veit hva som skjer ute på arbeidsplassene, og de fleste virker ikke plagsomt interessert heller. Skal vi å vi få til en offensiv for arbeiderklassen må vi slåss både i fagforeningene og i politikken.

Hvordan ender denne setningen: Hele og faste stillinger …………….

Skal være en rettighet, deltid en mulighet.

Nevn en politisk helt?

Det finnes så mange helter. I dag har jeg lyst til å framheve de tre hudpleierne i Waxing Palace som har kjempa fram landets første tariffavtale i skjønnhetsbransjen. Det er politikk som fungerer!

Noe mer på hjertet

Masse. Akkurat nå er jeg rasende på hvordan de som ikke har helse til å arbeide og som havner i NAV-systemet blir behandla. Det er ikke de ansatte i NAV sin skyld. Den militante arbeidslinja er en villet politikk som ødelegger livet til folk som ikke er i stand til å jobbe.