Veireno-skandalen: De ansatte vant - Fagforbundet

Veireno-skandalen: De ansatte vant

lassebrektangel.jpg

Dommen etter Veireno-skandalen er klar. Tidenes lengste straff for brudd på arbeidsmiljøloven. - Det er bra at det blir alvorlige konsekvenser av å drive rovdrift av de ansatte, sier Lasse Beichmann

Leder for yrkesseksjon samferdsel og teknisk, Lasse Beichmann, er godt fornøyd med at Veireno-skandalen begynner å nærme seg siste strofe. Den tidligere Veireno-sjefen ble dømt til fengsel i ett år og tre måneder.

- Det er bra at det blir alvorlige konsekvenser av å drive rovdrift av de ansatte. Det er så enkelt at dette dreide seg om å tjene penger, ikke levere en god tjeneste for innbyggerne og ta vare på de ansatte. Jeg er glad for at rettferdigheten vant og at vi kan se fremover.

Mister kontrollen

Adecco-skandalen, Veireno-skandalen og Aleris-skandalen er tre eksempler på hvor galt det kan gå. Ved ikke å ha tjenestene i offentlig regi så mister man kontrollen og innbyggerne får et vesentlig dårligere tilbud. Det er ikke noe innovativt med dette.

- Når en kommunal tjeneste ikke er offentlig så mister man kontroll. Skattebetalerne betaler, men det vi får tilbake er sosial dumping. Dette handler ikke bare om renovasjon som er en samfunnskritisk oppgave. Vi har sett det gang på gang, sier Beichmann videre.

Hvor står kampen fremover?

- Nå må byrådet ta tilbake snømåking, renhold og parkdrift. Det jobber vi for hver eneste dag og vi forventer at byrådet vil levere.