Fagforbundet Oslo gratulerer med samenes nasjonaldag - Fagforbundet

Fagforbundet Oslo gratulerer med samenes nasjonaldag

samenesdag2018.jpg

I år har Fagforbundet Oslo blitt invitert til Årvollskogen barnehage. Slik gikk det. Vi ønsker alle til lykke med dagen.

Siden 1993 har vi feiret samenes nasjonaldag, 6. februar. Feiringen markerer det første samiske landsmøte, som ble avholdt i Trondheim i 1917. Elsa Laula Renberg stod bak både ideen om og virkeliggjørelsen av møtet som samlet over hundre deltakere, derav en stor del kvinner.

I år har Fagforbundet Oslo blitt invitert til Årvollskogen barnehage. Her møtte vi mange spente barn. De hadde tegnet og malt det samiske flagget, øvd inn samiske sanger og snakket om samer.

- Det er så utrolig flott å få lov til å komme på besøk på dager som 6. februar, og få bidra til at barna blir kjent med at samene er Norges urbefolkning og litt om den samiske kulturen, sier Liz Yvonne Aslaksen som er opplæringsleder i Fagforbundet Oslo.

En flerkulturell by

Oslo er en flerkulturell by og det er flott! Flerkulturelt er jo flere kulturer, altså er man forskjellige. Men forskjellen kan også gjøre at man føler samhold. Fagforbundet Oslo har medlemmer fra alle verdens hjørner og i dag er vi spesielt stolte av vår samiske urbefolkning.

Vi ønsker alle til lykke med dagen.

Lihkku Beivviin

Vuorbbe biejvijn

Læhkoeh biejjine

lizundersamenesdag.jpg