Yrkesprofilen: Hverdagshelten - Fagforbundet

Yrkesprofilen: Hverdagshelten

20171120_160035.jpg

Jørgen er helsefagarbeider og står opp hver morgen for å være hverdagshelt i andres menneskers liv.

Skrevet av Jørgen Aanerud. 

Jeg responderer på Jørgen og sitter i ungdomsutvalget i Fagforbundet Oslo. Jeg jobber som helsefagarbeider i hjemmesykepleien bydel Søndre Nordstrand, hvor jeg trives svært godt foruten at det er et økonomisk problem i Oslo kommune med og fast ansette fagarbeidere. 

Smiler hver dag

En helsefagarbeider er en som står opp hver morgen med et smil om munnen, og er klar og forberedt på å være en hverdagshelt i andre menneskers liv. Vi bistår med å hjelpe unge som gamle som er rammet av uheldige hendelser som et brekt bein, diabetes sår som ikke gror, lage mat, medspising hos underernærte, og hjelpe under stell så brukeren får et økt selvbilde og føler mestring i hverdagen.

Utgjør en forskjell

Jeg valgte å bli helsefagarbeider for å utgjøre en forskjell i menneskers liv som gjør at de trives med seg selv og føler at de har kontrollen på sin hverdag til tross for en kropp og psyke som ikke samarbeider. En typisk arbeidsdag for meg er aldri kjedelig. Det er alltid noe å gjøre og samholdet på arbeidsplassen min er veldig inkluderende og hjelpsom om man trenger to par ekstra hender i arbeidsdagen. Jeg farter mye rundt i bydelen og føler selv mestring i hverdagen hvor arbeidsoppgavene er krevende, men langt fra umulige. Jeg er opptatt av å kunne yte den beste servicen til brukerne jeg går til, uansett om jeg er enig eller uenig med de personlig. At jeg er nøytral og profesjonell i mitt arbeid er det som hjelper meg med å gjøre en god jobb for brukeren og hjelper brukeren med å få en tillit til meg. 

Trygg med Fagforbundet i ryggen

Jeg har valgt og være medlem i Fagforbundet for min egen sikkerhet i jobben. Med Fagforbundet i ryggen vet jeg at jeg får den hjelpen jeg trenger når jeg trenger det. Helsefagarbeider er et skoleløpet på 3 år hvor man i VG2 spesialiserer seg på skolebenken med den teoretiske informasjonen og de siste 2 årene er ute i læra for å sette teorien i praksis. Helsefagarbeideren har flere former for videreutdanning. Med Y-veien kan en helsefagarbeider ta sykepleier utdannelsen, og via fagskolen kan man spesialisere seg innenfor flere temaer som ledelse, veileder for de kommende helsefagarbeider lærlingene, psykiatri og rus, for å nevne noen.