Stillingsprofilen: Daglig leder i en menighet - Fagforbundet

Stillingsprofilen: Daglig leder i en menighet

img_7443.jpg
Daniel og Sara er stolte medlemmer av Fagforbundet Oslo. (Foto: Fagforbundet Oslo)

Sara Linea havnet tilfeldig i jobben, hun bryr seg om de ansatte og ingen arbeidsdager er like. Bli bedre kjent med arbeidshverdagen til Sara Linea.

Hele Fagforbundet Oslo vil sette søkelys på forskjellige yrker, medlemmer, klubber og tillitsvalgte fremover. Først ut er Sara Linea Pihl Thiam. Bli bedre kjent med Sara Linea som er daglig leder i Østre Aker og Haugerud menighet. 

Når bestemte du deg for å begynne å jobbe her som daglig leder i en menighet?  

– Det var helt tilfeldig. Jeg er utdannet journalist og har master i litteratur. Etter studier i utlandet var jeg arbeidssøkende og ble spurt om jeg ville søke denne jobben. Jeg har nå vært her i 5 år, sier Sara Linea til Fagforbundet Oslo.

Er det noe du er spesielt opptatt av og engasjert i forhold til denne jobben?

– Det er mye forskjellig, men det viktigste for meg er at de ansatte har det bra. Jeg ønsker at de skal ha en anstendig lønn og gode arbeidsforhold.  Det er 12 ansatte i staben, inkludert 3 ½ prestestillinger. Kirkelig fellesråd er min arbeidsgiver. Som daglig leder har jeg personalansvar.

Hvordan er en typisk arbeidsdag for deg?

– Det er ingen «typisk» arbeidsdag for meg. Alle dager er forskjellige. Jeg har ansvar for alt, bortsett fra religion. I dag for eksempel må jeg gå på befaring med brannvesenet.  I går var jeg på møte med kirkevergen. Jeg har ansvar for de frivillige som arbeider innenfor kirken, driver med saksbehandling og tar meg av alle kontorfaglige arbeidsoppgaver.

Hvorfor har du valgt å være medlem av Fagforbundet?

– Det var sognepresten som kom med innmeldingsblanketten første dag jeg møtte opp på jobb. Det var ikke snakk om å ikke melde seg inn. Det syns jeg var veldig bra. Jeg mener det er en stor styrke at alle fra prest til renholder kan være med i samme fagforening. Det er spesielt viktig i disse tider, hvor endringene kirken står ovenfor er store og utfordringene mange. Jeg er organisert og aktiv i Fagforbundet fordi jeg ønsker en mulighet til å påvirke hvilken retning utviklingen skal ta. Og ønsker også å bidra til at yrkesfaglige og yrkespolitiske hensyn blir tatt når endringene skjer.

Denne spalten er skrevet av Randi Færevik.