Takk for hjelpen! - Fagforbundet

Takk for hjelpen!

img_0443.jpg
Tillitsvalgt Macarena Gonzalez Pino og medlem Randi Elisabeth Myran Pedersen. (Foto: Steinar Ottesen/Fagforbundet Oslo)

Fagforbundet Oslo er på lag med deg og du er på lag med oss. Sammen kan vi forandre liv. Les historien om Randi og Macarena.

Randi Elisabeth Myran Pedersen arbeider som miljøterapeut og hjelpepleier ved Alnatunet. Hun er kjempeglad i jobben sin, men oppdaget at hun arbeidet stadig flere og flere timer. Til stor fortvilelse uteble en høyere stillingsprosent. Deltidsansatte jobber ofte mye ekstra og er frustrerte over jakten på vakter og uforutsigbar inntekt. Veien til en større stillingsprosent er flere. Hva foregår undret Randi? Hun gjorde det alle burde gjøre og tok kontakt med sin tillitsvalgt. Sin beskytter på arbeidsplassen. Randi ringte og hovedtillitsvalgt Macarena Gonzalez Pino i Fagforbundet Pleie og Omsorg Oslo som tok selvsagt telefonen. Snøballen begynte å rulle og det store målet var økt stillingsprosent for Randi, men ville det gå?

Loven er klar, men veien til avgjørelsen er ofte lang. I denne saken ble Arbeidsmiljøloven § 14-4 a benyttet. Den sier at du har rett på en stillingsstørrelse tilsvarende det timeantallet du faktisk har jobbet de siste 12 månedene. Dommen falt for noen uker tilbake og Randi vant. Det ble 22 prosent større stillingsprosent. Randi gikk fra 50 til en 72 prosentstilling. Det nytter og står man på sammen kan det forandre liv.

Gledelig gjensyn

Fagforbundet Oslo tok en prat med begge to som var glade for å møtes igjen. Randi og Macarena møtes noen meter fra Løvebakken og smilene satt løst.

Har dette forandret livet ditt spør vi nysgjerrig?

– Absolutt. Jeg slipper det evige stresset fra uke til uke. Jeg trenger ikke bekymre meg lenger. Jeg vet hva jeg får i lønn og det har utrolig mye å si for min hverdag, sier Randi.

Hvor viktig var det å få større stilling?

– Det betyr at jeg ser lyst på fremtiden, og kan fortsette å bo i Oslo og fortsette i jobben som jeg trives godt i. En kan ikke leve av en 50 prosent stilling, kun eksistere.

Har du fått god hjelp fra Fagforbundets tillitsvalgte?

– Ja, den beste hjelpen og eneste veien å gå. Få fagforeninga til å hjelpe deg. Da skjer det ting.

Hva tenker du om Macarena?

– Hun har gjort en superjobb og jeg hadde ikke fått større stilling uten henne, i tillegg til å være tilgjengelig. Hun har til og med ringt meg hjemmefra mens hun har vært syk.

Bli medlem, send sms "Fagforbundet medlem" til 1980.