Fremtidas helsearbeidere - Fagforbundet

Fremtidas helsearbeidere

17453499_10154141416096256_1736465896_o.jpg
Cecilie og Selina vant skolemesterskapet i helsearbeiderfag og skal til NM. (Foto: Helge Sporsheim/Fagforbundet Oslo)

Cecilie og Selina vant skolemesterskapet for helsearbeidere og skal til NM. Begge mener at slike arrangementer er gøy, motiverende og skaper morgendagens helsefagarbeidere.

Skolemesterskapet for helsearbeidere for Videregående 2 gikk av stabelen på Kuben en kort gåtur fra Økern T-bane. Formålet er å fremme fag- og yrkesopplæring i Norge, både status og kvalitetsmessig. Yrkeskonkurranser er et virkemiddel for å oppnå dette og arrangeres over hele landet. Konkurransene gir økt lærling, øker motivasjonen og gjør elevene klar for fremtiden. Noe begge vinnerne understreker. Fagforbundet Oslo har tatt en prat med vinnerne i etterkant og starter med et veldig vanlig spørsmål.

Hvordan føltes det å vinne skolemesterskapet?

– Dette var veldig gøy, særlig å få vise frem hva man kan, sier Cecilie Biong til Fagforbundet Oslo

– Det var veldig gøy. Vi hadde veldig fint publikum, særlig de som hadde tatt turen fra Nydalen som støttet oss veldig mye. Det kom litt som et sjokk at vi vant, men vi ble veldig glade, sier Seline Natasha Sanchez Pettersen til Fagforbundet Oslo.

Motiverende

Både Cecilie og Selina føler at de har blitt mer motivert og det øker lysten for å lære mer. Fremtiden ser virkelig lys ut for de engasjerte ungdommene som skal delta i NM på Lillehamar. 

Har dere blitt mer motivert?

– Ja, jeg blir uten tvil mer motivert og føler at jeg innser hvor mye jeg egentlig kan. Jeg får lyst til å lære mer om andre sykdommer også og bli bedre. Dette gir kvalitet på det arbeidet du gjør, sier Cecilie til Fagforbundet Oslo.

– Jeg blir mer motivert. Dette hjalp veldig. Etter at vi fikk vite at vi vant fikk alle motivasjon til å vinne NM også. Nå skal vi øve og øve frem til den store dagen.

Mer klar for arbeidslivet

Har dere blitt mer klar for arbeidslivet?

– Jeg har blitt mer klar for eksamen og fremtidige fagprøver. Klarer jeg det foran publikum blir jeg mer selvsikker i arbeidslivet også, sier Cecilie

– Ja, det gir meg en god erfaring å ta med meg videre og hvordan jeg skal jobbe fremover. Jeg skal bruke de erfaringene jeg har fått, sier Selina.

Roser arrangementet

Hva synes dere om arrangementet?

– Det var flott. Vi fikk mat og koste oss veldig mye. Alle slappet godt av før vi skulle i aksjon, sa Selina.

– Jeg synes det var et veldig bra arrangement som er med på å gjøre fremtidens helsearbeider klar for eksamen. Godt gjennomført og tusen takk til alle sammen, sa Cecilie.

Mange flinke deltakere fikk heder og ros.
Mange flinke deltakere fikk heder og ros. (Foto: Helge Sporsheim/Fagforbundet Oslo)
Mange smil i salen.
Mange smil i salen. (Foto: Helge Sporsheim/Fagforbundet Oslo)