Streiket mot sporveisgalskapen - Fagforbundet

Streiket mot sporveisgalskapen

- Dette er en skandale og sløsing med offentlige midler. Ordene tilhører Rune Aasen, leder av Sporveiens Arbeiderforening. Fagforeninga gikk til streik mot oppsplittinga av Oslo Sporveier i 14 forskjellige selskap.

Trikker og t-baner sto stille i to timer mens flere av medlemmene i fagforeninga var med på fanemarkeringa i Rådhusets borggård onsdag. Rune Aasen holdt appell på vegne av sporveisarbeiderne.

- Dette byrådet hører ikke på råd fra Sporveisstyret, fra bedriftsforsamlingen, fra oss eller fra noen andre, sa Aasen. - Nå skal de bruke 100 millioner på å starte disse 14 selskapene. Det er en skandale og sløsing med offentlige midler, fortsatte Aasen.

- Vi streiker for å synliggjøre galskapen, kunne Aasen fortelle Fagforbundet Oslo. - I går delte vi ut 20.000 løpesedler, og det var en sann fryd. Folk er enig med oss i denne saken!

- Vi håper å få Venstre til å ta til fornuften, selv om det dessverre ikke ser sånn ut, sa fagforeningslederen. - Med det tullet her, kommer det til å bli vanskelig å få med de ansatte like mye som de har vært med før. Folk har stilt opp for Sporveiene, men dette liker de ikke.

Rune Aasen og resten av Sporveiens Arbeiderforening frykter at dette er første skritt på veien mot konkurranseutsetting og privatisering av Sporveien. Det vil de ikke akseptere. - Prøver de seg på mer blir det leven, lyder løftet fra Aasen og de andre ansatte.