Frisørstreiken er over! - Fagforbundet

Frisørstreiken er over!

frisyreraw6518kopi3
Frisør Diem Huynh kan igjen stelle håret til Kristina Kalleklev i Kristiansand. Streiken er slutt! (Foto: Eva Kylland)

Fagforbundets tøffe frisører har gjennomført en 15-dagers streik. Streiken ble avsluttet i kveld. Frisørene har fått gjennomslag for det de streiket for - blant annet heving av minstelønna.

Arbeidet gjenopptas fra arbeidstidas begynnelse i morgen fredag 20. juni 2014.

- En velorganisert og viktig streik er gjennomført av tøffe damer som ikke lar seg tråkke på, var forhandlingsleder for Fagforbundet, Stein Guldbrandsens første kommentar. Han var strålende fornøyd med vel gjennomført streik og det fantastiske pågangsmotet frisørene viste.

Frisørene gikk ut i streik 5. juni. Tirsdag 17. juni ble streiken trappet opp første gang, og planen var nok en opptrapping på fredag 20. juni. Det viste seg å bli unødvendig.

Nye minstelønnssatser: 

§ 7.2 Frisøransatt uten svennebrev heves til kr 135, inklusive generelt tillegg.

§ 7.3 Frisøransatt med norsk svennebrev eller EU sertifikat,

0-5 års ansiennitet i faget heves til kr 146, inklusive generelt tillegg.

§ 7.4 Frisøransatt med norsk svennebrev eller EU sertifikat,

5-10 års ansiennitet i faget heves til kr 153,-, inklusive generelt tillegg.

§ 7.5 Frisøransatt med norsk svennebrev eller EU sertifikat, mer enn 10 års ansiennitet i faget, heves til kr. 162,- inklusive generelt tillegg.

Ulempetillegg: Etter kl 16 lørdag et tillegg på kr 30,- per time og det samme etter kl 19 på hverdager.

Stein Guldbransen mener det er en tankevekker at Fagforbundet har vært nødt til å streike i 15 dager for å få økonomien som lå i meklers skisse og Fagforbundet hadde sagt ja til.

- Det er også en tankevekker at vi må ta ut frisører i streik i de mest ryddige og ordentlige frisørsalongene, for det er der vi har medlemmer, sier han.

- Nå når streiken er over - håper jeg alle vil bidra til at vi får et godt arbeidsmiljø og mange flere nye medlemmer i Fagforbundet. Det vil gi oss mulighet til å fortsette arbeidet med å utvikle frisørbransjen til en god og ryddig bransje for de som jobber der, er Stein Guldbrandsens oppfordring. 

Fagforbundets frisører takker fagforeningskamerater i Fagforbundet og i LO for all støtte og hjelp til å stå streikevakt. Frisørene har satt stor pris på alle støtteerklæringer som har kommet fra inn- og utland.

 

 

Tariffplakaten finner du her