Stormønstring for Havnearbeiderne lørdag 5. april 2014. - Fagforbundet

Stormønstring for Havnearbeiderne lørdag 5. april 2014.

Fagforeningen for ledelse og administrasjon oppfordrer alle medlemmer til å delta på Stormønstring for Havnearbeiderne lørdag 5. april 2014 klokka 14.00 på Youngstorget.

Havnearbeiderne langs hele norskekysten kjemper en kamp for arbeidsplassene, faglige rettigheter og ordnede arbeidsforhold og tariffavtale.

På Risavika Terminal i Rogaland nekter bedriften å inngå tariffavtale med Norsk Transportarbeiderforbund. Forbundet gikk til boikott av bedriften i november i fjor. Fra desember har havnearbeiderne i Tromsø og Mosjøen vært i sympatistreik.

I Drammen havn vil ikke Holship Norge AS inngå tariffavtale med Transportarbeiderforbundet. I mange andre havner nekter bedrifter å inngå tariffavtale, med støtte fra NHO.

I Oslo blir havnearbeiderne trakassert på det groveste av arbeidsgivere. NHO og ledelsen i den kommunalt eide havna vil kvitte seg med havnearbeiderne.

Overalt blir havnearbeidernes fortrinnsrett til lossing og lasting av skip angrepet av arbeidsgivere og deres organisasjon NHO og Bedriftsforbundet. De vil ha bort ILO-konvensjon 137 som sikrer havnearbeiderne fortrinnsretten.

Det vil bli kulturrelle innslag med:

-Salongorkesteret

-Trond Granlund

-Gatas Parlament

I tillegg blir det apeller.

Arrangørene av markeringa er Havnearbeidernes forening.

 

For å se et med detaljert program kan du gå hit: https://www.facebook.com/events/267968566703156/?ref=22