En klar forventning om reallønnsvekst - Fagforbundet

En klar forventning om reallønnsvekst

https___www.fagforbundet
Våre medlemmer er klare til kamp. (Foto: Fagforbundet)

Fagforbundet Oslo forventer en reallønnsvekst i mellomoppgjøret som førstkommende fredag går til mekling. - Hvis ikke er vi klare til streik fra søndag sier tillitsvalgt Marit Sauge fra Oslo Sporveiers Arbeiderforening.

Det ble brudd i oppgjøret mellom LO og NHO rett før påske. Fagforbundet mener det er helt uaktuelt at våre medlemmer skal få mindre å rutte med. Det kan bli streik fra 11. april.

- NHO viser ingen vilje til å komme fram til et forhandlingsresultat. Det er helt uakseptabelt at våre medlemmer skal få mindre å rutte med, sier Mette Nord.

Klare til kamp

Hvis det blir streik er Fagforbundet Oslo klare til å ta ut 69 medlemmer i streik. De aller fleste vil være bussjåfører og kollektivtilbudet vil bli drastisk svekket. For andre gang på ett år er tillitsvalgt Marit Sauge og medlemmene klare til kamp.

Er dere klare for streik?

- Vi har gjort alt klart og det er ikke noe som hindrer oss å gå ut i streik. Nå hadde vi jo streik i høst så folk vet hva det er og ingen er vanskelig å be. Folk er motiverte og klare til en ny kamp, sier Marit Sauge.

- Jeg synes det er rart at NHO angriper de yrkene som samfunnet ikke kan unnvære. Bussjåførene for eksempel fikk ikke det de krevde i fjor. Jeg håper at dette oppgjøret skal rette opp noe av skjevheten fra i høst, sier Sauge.